PORTFOLIO > CULTURAL/MUSEUM > walt whitman house MUSEUM
               
     
HOME
     
FIRM PROFILE
     
IN PROGRESS
     
CONTACT
     
         

Walt Whitman House Museum
Camden, New Jersey
Comprehensive Rehabilitation and Reconstruction

Page Ayres Cowley Architects, LLC was retained to prepare an Historic Structures Report and Interior Furnishings Plan and to restore the house to the period when Walt Whitman lived there (1884-1892). Work includes the installation of a museum quality environmental control system, historic lighting and conservation of historic features, custom wallpapers, and floor finishes. This initial contract was extended to include the preparation of comprehensive construction documents for the historic house, replication of wall coverings and lighting and the rehabilitation of two adjacent structures for the resident site curator and museum association/library. This project received several preservation awards, including the New Jersey State Historic Preservation Award and the Victorian Society in America Award.

 
     
Restored Main Facade